Het succes van slechte seks

hoe de evolutietheorie van toepassing is op elk van ons (ja, ook op u)

Het succes van slechte seks

Boekinformatie

Over het boek

Darwin leeft. Op straat, op het werk, thuis op de bank, ’s nachts in bed; wij allen spelen met verve onze rol in het scenario dat Charles Darwin 150 jaar geleden heeft geschreven. De evolutietheorie toont waarom waterdieren aan land zijn gekomen, de mens een bewustzijn heeft en stevige borsten aantrekkelijk zijn. Geen enkel aspect van het leven op aarde ontsnapt aan de verklaringsdrift van Darwin.

Het succes van slechte seks is niet het zoveelste boek waarin de evolutietheorie wordt uitgelegd. Dit boek gaat verder en wil de evolutietheorie zo consequent mogelijk toepassen op een breed publiek. Je kunt de kracht van een theorie immers beter vatten als je de gevolgen ervan zelf ondervindt.

Op basis van zijn jarenlange ervaring heeft Dirk Draulans een boek geschreven dat de wetenschap weer in het leven plaatst. Bovendien toont Draulans in Het succes van slechte seks haarfijn aan hoe uitermate relatief onze plaats in de natuur is. Darwin bewees dat soorten veranderen en Draulans legt het uit.

Over de auteur(s)

Dirk Draulans is doctor in de wetenschappen en werkte aan de universiteit van Oxford. Hij is bekend als bioloog, journalist en schrijver.