De onbekende Darwin

De onbekende Darwin

Boekinformatie

  • Auteur(s): Steve Jones
  • Eerst verschenen: 2009
  • Uitgeverij: Ambo Anthos

Over het boek

Weinig denkers hebben zo’n grote invloed gehad op ons wereldbeeld als Charles Darwin. Na zijn beroemde reis op de Beagle, die hem onder andere naar de Galapagoseilanden bracht, schreef hij The Origin of Species, dat precies 150 jaar geleden verscheen. Daarin ontvouwde hij de evolutietheorie – vandaag de dominante theorie voor de verklaring van het ontstaan van de soorten en de herkomst van de mens. Maar Darwin schreef nog veel meer.

In De onbekende Darwin geeft Steve Jones, een van Engelands bekendste biologen, een toegankelijk totaaloverzicht van leven en werk van Charles Darwin. Zo lezen we dat Darwin feitelijk maar vijf weken op de Galapagoseilanden doorbracht en meer dan vijftig jaar op dat andere eiland, dat hij na zijn grote reis nooit meer zou verlaten: Engeland. Daar kwam zijn baanbrekende
werk tot stand over de menselijke emoties, over het kweken en kruisen van planten en publiceerde hij over een veelheid aan onderwerpen, van vleesetende planten tot de wreedheid van sluipwespen.

Over de auteur(s)

Steve Jones is hoogleraar genetica aan het University College in Londen en president van het Galton instituut, dat publieke voorlichting geeft over erfelijkheid. Daarnaast is hij onder andere columnist voor The Daily Telegraph en treedt hij op in documentaires van de BBC. Hij is de auteur van Als een walvis, Darwin voor de 21ste eeuw en De onbekende Darwin.