UGent

Dagelijkse wandelingen in de Plantentuin

Juli 2011

24/7/2011: Dagelijkse wandelingen in de Plantentuin

Dagelijks rondleidingen van 17.07.2011 tot 24.07.2011
Tijdens de Genste Feesten zijn er dagelijks gratis geleide wandelingen in de Plantentuin. De rondleidingen starten om 14.30 u en duren 1,5 uur.

Nocturnes
Bezoek op zaterdag 23 en zondag 24 juli 's avonds de Victoriaserre en bewonder de reuzenwaterlelies in bloei. Deze plant opent haar witte, geurende bloemen 's nachts. De Plantentuin is open vanaf 19 u. Er starten gratis rondleidingen tussen 20 u en 21 u. De tuin sluit om 23 u.

Kleinschalige plantenruil en tweedehandsboekenbeurs
Zondag 24 juli van 14.30u - 17u
Wie een (of meerdere) plant(en) brengt en aan de ruiltafel toevoegt mag een (of meerdere) plant(en) van ongeveer dezelfde waarde meenemen.
Het aantal aangebrachte planten (en dus ook meegenomen planten) is beperkt tot maximum vijf.
Tegelijk is er een tweedehandsbeurs met boeken over planten, tuinen en landschappen (met medewerking van Oxfam Solidariteit).
Een unieke gelegenheid om onze visie over de plantenwereld een beetje te verruimen!

EHBD (eerste hulp bij determinaties)
Zondag 24 juli van 14.30u tot 17u
Thuis, in de tuin, of ergens onderweg naar uw werk heeft u een een rare plant gezien? U brengt een takje van deze plant mee en een expert zoekt voor u de naam van die plant op. U kan verder nog meer nuttige informatie krijgen, over eetbaarheid, giftigheid, levensduur, groeivorm, enz., natuurlijk in de mate van de beschikbaarheid van gegevens.

Meer informatie externe link