Voorstelling uitgave van hoorcolleges door Johan Braeckman

December 2010

20/12/2010: Voorstelling uitgave van hoorcolleges door Johan Braeckman

Johan Braeckman: DARWIN EN DE EVOLUTIETHEORIE. EEN HOORCOLLEGE OVER ZIJN LEVEN, DENKEN EN DE GEVOLGEN VAN ZIJN WERK
Voorstelling van de uitgave van hoorcolleges op 4 cd’s, de speelduur per audio-cd is ongeveer een uur.
In deze hoorcolleges wordt door Johan Braeckman uiteengezet wat de moderne evolutietheorie inhoudt, hoe ze zich ontwikkelde bij haar grondlegger Charles Darwin, en hoe we kunnen nadenken over diverse actuele discussies omtrent de theorie.
Prof. dr. Johan Braeckman (1965) is hoogleraar aan de Universiteit Gent en was ‘Socrates hoogleraar’ aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde meerdere boeken over bio-ethiek, Darwin en de evolutietheorie, o.a. Darwins moordbekentenis en De Rivier van Herakleitos (samen met Prof. E. Vermeersch). In januari 2011 brengt Home Academy een tweede CD-box van hem uit: Kritisch denken, een hoorcollege over het ontwikkelen van heldere ideeën en argumenten (6 cd’s).

Home Academy is sinds 2003 de uitgever van een reeks boeiende hoorcolleges. Diverse topsprekers doceren diepgaand over uiteenlopende onderwerpen. De fondslijst van Home Academy Publishers bevat uitgaven over o.a. geschiedenis, natuurwetenschappen, kunst en filosofie.
De colleges worden opgenomen met live publiek en uitgegeven op audio-cd. Voor het eerst verschijnt er nu een CD-box met een college gegeven door iemand van de Universiteit Gent. Hij is zonder meer de eerste Vlaming in het fonds van Home Academy. Wij nodigen u graag uit op de presentatie van de nieuwe uitgave.

Twee onderlegde heren zullen de nieuw verschenen uitgave voorstellen:

• Paul De Moor, auteur en journalist
  • Nigel Williams, stand-up comedian

Op maandag 20 december 2010 om 20u in Zebrastraat Ontmoetingsruimte, Zebrastraat 32 in Gent
De toegang is gratis maar we horen graag vooraf of u komt.
Bel of mail Walry 09 222 91 67 of paul.luyten at walry.be
Alle informatie:
Zebrastraat, 9000 Gent tel 0474 69 36 03 of mail werner at zebrastraat.be
Home Academy Publishers, 2517 JK Den Haag tel 00 31 70 36 07 613 info at home-academy.nl
Boekhandel Walry, 9000 Gent tel 09 222 91 67of mail boekhandel at walry.be