Lezing Jane Goodall aan de VUB

November 2010

22/11/2010: Lezing Jane Goodall aan de VUB

De VUB en het Jane Goodall Instituut van België nodigen u graag uit op een publieke lezing van Dr. Jane Goodall op maandag 22 november om 19h30 aan de VUB in Auditorium Q.
Dr. Jane Goodall is niet alleen een wereldberoemde primatologe die met haar baanbrekende bevindingen inzake het gedrag van chimpansees de academische wereld op haar grondvesten deed daveren, maar zij is vandaag ook VN vredesambassadeur en reist 300 dagen per jaar om mensen aan te moedigen een verschil te maken in hun eigen land.
Haar unieke focus op het evenwicht tussen mensen, dieren en milieu kan je zowel in haar ontwikkelingssamenwerkingsparadigma terugvinden, dat zich momenteel in Afrika met succes verspreidt, als in haar internationale jeugdbeweging, de 'Jane Goodall’s Roots&Shoots', waar ook universiteiten en studenten aan deelnemen.
Dit jaar vieren we 50 jaar Gombe (Tanzania) waar in het Gombe Stream Research Center vandaag nog steeds gedragstudie naar chimpansees plaatsvindt. National Geographic heeft daar een uitgebreid artikel aan gewijd in het oktobernummer. Bovendien werd vorige maand “Jane’s journey” gelanceerd, een prachtige film over de verwezenlijkingen van Jane.
Dit is een unieke gelegenheid om haar live te zien en haar inspirerende boodschap te horen.
We raden U aan om vandaag te registreren, omdat de plaatsen beperkt zijn (via http://www.sunbeams.eu). Alle inkomsten van dit evenement gaan naar de activiteiten van het Jane Goodall Instituut. Voor studenten is er een korting voorzien.
We verwachten u op 22 november aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB), Pleinlaan 2, 1050 Brussel.