Zomercursus Evolutie in de Klas

Augustus 2010

19/8/2010: Zomercursus Evolutie in de Klas

Leerkrachten en andere geïnteresseerden kunnen in 2010 voor het derde jaar op rij terecht in het Museum voor een zomercursus rond evolutie in de klas.
De tweedaagse zomercursus ‘Het maatschappelijke belang van de evolutietheorie’ wordt georganiseerd door de promotoren van het project 'Naar een beter begrip van de evolutietheorie in Vlaanderen' (Universiteit Gent), in samenwerking met het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN). Deze zomercursus is bedoeld voor leerkrachten uit het secundair onderwijs (wetenschappen, levensbeschouwelijke vakken, maatschappijleer...) en andere geïnteresseerden.
Experts uit diverse Vlaamse universiteiten zullen lezingen geven over dit onderwerp. Zij onderzoeken de relevantie van de evolutietheorie voor maatschappelijke thema’s als religie, creationisme en intelligent design, feminisme, rechtspraak, evolutiepsychologie, pseudowetenschappen, didactiek, ecologie, en geneeskunde. Het volledige programma vindt u hier.

De zomercursus zal doorgaan op donderdag 19 en vrijdag 20 augustus 2010 in het Museum voor Natuurwetenschappen (KBIN), Vautierstraat 29 te 1000 Brussel.
Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Men kan zich online inschrijven via de site van het KBIN.