UGent

Evolutietheorie - wetenschapscafe Gent

Mei 2009

05/5/2009: Evolutietheorie - wetenschapscafe Gent

Wanneer we even stilstaan bij de technische evolutie die onze maatschappij de laatste jaren kent, stellen we vast dat heel wat nieuwe producten aan hoge snelheid worden ontwikkeld. Maar hoe zit het met de evolutie van mens en dier?

Evolutie van een idee

De evolutietheorie is één van de meest krachtige theorieën in de wetenschap. Ze verklaart onder meer de ontwikkeling en samenhang van het leven, de aanwezigheid van fossielen en het ontstaan en verspreiding van soorten en adaptaties. Tienduizenden wetenschappers, die onderzoek voeren naar genetica, geneeskunde, economie, psychologie en vele andere disciplines, werken dagelijks met de evolutietheorie om mens en natuur steeds beter te begrijpen.

Gelovige genen

Charles Darwin was lang niet de eerste die nadacht over evolutie, maar hij zorgde wel voor een primeur: een krachtige theorie die de enorme verscheidenheid van het leven op aarde kon verklaren. In één moeite door lichtte hij God van zijn troon. Ondanks de vele bewijsmaterialen die doorheen de jaren werden geleverd, roept de theorie tot op vandaag nog heel wat ongeloof en misverstanden op. Zo verwerpt naar schatting 20% van de Belgen de evolutietheorie. In Amerika loopt dit op tot 50% en zijn er recent in meerdere staten processen over gevoerd.
Waarom ziet een dier eruit zoals het eruit ziet? Zijn wij werkelijk afstammelingen van de apen? Leidt evolutie tot steeds grotere complexiteit? Kom dit alles en veel meer te weten op dit wetenschapscafé!

Practisch
vanaf 19u45
STUDIO SKOOP CAFE, Gent
Sint-Annaplein 63
9000 Gent
Gratis toegang!

Meer informatie externe link