Maart 2009

18/3/2009: "Onreduceerbare complexiteit: Een schaap in een wolvenvacht… of hoe schijn bedriegt.” , lezing door Thierry Backeljau

Naar aanleiding van het Darwinjaar organiseert de Gentse Biologische Kring (studenten biologie aan de Universiteit Gent) een reeks activiteiten

Lezing gegeven door Thierry Backeljau Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen Universiteit Antwerpen (Evolutionary Ecology Group)

Darwin zei ooit: “Als het zou kunnen worden aangetoond dat er een complex orgaan bestaat dat onmogelijk zou kunnen zijn gevormd door talrijke, opeenvolgende, kleine modificaties, dan zou mijn theorie absoluut ineenstorten.” Hoe zit het nu juist met dat complexe oog? De bacteriële flagel is ook al zo onreduceerbaar complex.
Deze lezing gaat over een belangrijk creationistisch standpunt, de Darwinistische visie daaromtrent en wetenschappelijke verklaringen.

Tijdstip: 18:00u
Universiteit Gent, Faculteit Wetenschappen