UGent

Aperitiefconcert + prijsuitreiking verhandelingwedstrijd "survival of the fittest"

Maart 2009

29/3/2009: Aperitiefconcert + prijsuitreiking verhandelingwedstrijd "survival of the fittest"

11:00 u - 13:00
Locatie: "De Geuzetorre", Kazernelaan 1 te 8400 Oostende
Het Comité voor het Feest Vrijzinnige Jeugd Oostende vzw organiseert elk jaar een aperitiefconcert in “De Geuzetorre” ten voordele van het Feest Vrijzinnige Jeugd dat later op het jaar (op zondag 17 mei) plaatsvindt in het Casino Kursaal. Het thema van het feest dit jaar is de "virtuele wereld". Deze speciale editie (het is immers ook het 50ste Feest Vrijzinnige Jeugd!) brengt ons de Jazzcatz!
Skip Heatons JazzCatz zijn een jazzgroep die van alle markten thuis is. De groep heeft een jarenlange live-ervaring, en heeft reeds gans Vlaanderen (en daarbuiten!) rondgetoerd. Vernissages, concerten, recepties of festivals, luistermuziek of achtergrondmuziek bij een diner, Skip Heaton’s JazzCatz bieden de gepaste ambiance. De Jazzcatz stellen hun programma samen volgens de gelegenheid. Bij concerten kunnen we de jazzliefhebbers bekoren met pure jazz. Voor een breder publiek, zoals tijdens een receptie, kiezen we een commerciëler type van jazz, met in het achterhoofd Igor Stravinsky’s stelling people know what they like, and they like what they know. De bezetting van de JazzCatz bestaat uit een dynamisch trio van gitaar, zang en piano/synthesizer/sampler. Deze kleine bezetting laat toe om met een beperkte infrastructuur toch een heel afwisselend repertoire te brengen, gaande van klassieke swing-jazz over zwoele bossa nova tot meer soulvolle versies van de klassiekers die tot het collectief muziek-geheugen behoren. Het repertoire wordt uiteraard telkens aangepast aan de omstandigheden, om voor een optimale omkadering te zorgen.
Tijdens de pauze wordt traditioneel de Prijs Frank Zanders verhandelingwedstrijd toegekend voor de leerlingen NC Zedenleer van het zesde middelbaar. Het onderwerp van de verhandeling voor dit jaar luidde: Onze maatschappij: “survival of the fittest”?
Meer info bij de heer Danny Ortmans, voorzitter (058 23 62 05) of bij de heer Willy Week, secretaris (059 80 80 13).
Zie ook www.jazzcatz.be
Prijs: € 5
Inschrijvingen: Op voorhand tickets bestellen wordt aangeraden, aan de deur zijn evenwel meestal nog tickets te krijgen.

Meer informatie externe link