UGent

Aanvang Quiz "Het Jaar van de Aap"

Maart 2009

01/3/2009: Aanvang Quiz "Het Jaar van de Aap"

Op het zondagmorgenaperitief van het Vrijzinnig Laïciserend Centrum Oostende vzw, dat elke zondag plaatsvindt in “De Geuzetorre”, Kazernelaan 1 te 8400 Oostende, van 10.30 tot 14.30, stelt bestuurslid Frank Van Eeckhoven de speciale quiz voor rond het Darwinjaar.

Het Reglement
Artikel 1: Wie kan deelnemen? Enkel leden van het VLC Oostende die een lidkaart van 2009 kunnen voorleggen.
De organisator en de opsteller van de vragen zijn uitgesloten van deelname.

Artikel 2: Hoe deelnemen?
Elke zondagmorgen op het aperitief in de bar van het VLC Oostende om 11u wordt een enveloppe open gedaan en wordt de weekvraag of vragen kenbaar gemaakt.
Het antwoord moet in de daartoe voorziene urne/postbus gestoken worden en dezelfde zondag om 13u30u wordt deze urne/postbus verzegeld terug opgeborgen.

Artikel 3: Wanneer is een antwoord geldig?
Antwoorden kan enkel op de daartoe voorziene antwoordformulieren aanwezig in de zaal. Het antwoordformulier moet in de urne/postbus zitten om geldig te zijn.
Elk antwoordformulier vermeldt:

  • Naam deelnemend lid
  • datum
  • lidkaartnummer
  • antwoord op de weekvraag of vragen

Artikel 4: Kan ik meerdere antwoorden invullen?
Slechts 1 antwoord per lidmaatschap per week wordt aanvaard.

Artikel 5: Kostprijs deelname? Gratis.

Artikel 6: Duur?
De wedstrijd loopt over 35 weken. Start eerste vraag op zondag 1 maart 2009 en laatste vraag op zondag 18 oktober 2009 met prijsuitreiking op vrijdag 23 oktober 2009.

Artikel 7: Berekening punten en uitslag.
Per deelnemend formulier wordt automatisch 1 punt toegekend. Per juist antwoord komt daar maximum nog 2 punten bij. Maandelijks zal een tussenstand worden uitgehangen zonder namen met enkel de vermelding van het lidnummer en de behaalde punten. De score zal eventueel ook op de website van het jaar v/d aap verschijnen.

Er is geen verplichting op wekelijkse deelname. De kandidaten die het regelmatigst de zondagen antwoorden binnenbrengen hebben natuurlijk een voorsprong.

Artikel 8: Jury.
De organisator en de opsteller van de vragen houden geen schriftelijke correspondentie betreffende deze wedstrijd. De deelnemers aanvaarden dat de vragen en antwoorden naar eer en geweten correct zijn opgesteld en verbeterd worden.

Artikel 9: Prijzen.
Elke aanwezige deelnemer op de prijsuitreiking in oktober krijgt een aandenken. De grootte van de prijzenpot blijft ook afhankelijk van het succes van het aantal deelnemers. Er zal ook een extra prijs verloot worden onder de aanwezige deelnemers die geen prijs behaalden. Alle andere prijzen zijn enkel af te halen tijdens de proclamatie of daarna op het secretariaat.

Elke week worden de oplossingen van de quizvragen online gezet. Organisatie: Frank Van Eeckhoven, opmaak vragen: Gilbert & Frank

Prijs: Deelname is gratis.
Inschrijvingen: Lidkaart van het VLC kunnen voorleggen.