Zomerschool over evolutietheorie, creationisme en intelligent design

Augustus 2008

20/8/2008: Zomerschool over evolutietheorie, creationisme en intelligent design

Op woensdag 20 en donderdag 21 augustus organiseren het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) en de Universiteit Gent een tweedaagse zomerschool (lezingreeks) over evolutietheorie en creationisme/intelligent design. Deze gaat door in het KBIN, Vautierstraat 29, te Brussel. Het thema van de zomerschool is 'Evolutie in de klas', met als doelpubliek leerkrachten secundair onderwijs uit diverse disciplines, in het bijzonder wetenschappen, godsdienst, zedenleer en maatschappijleer. Op de zomerschool krijgt het publiek aan de hand van toegankelijke en up to date lezingen een beter beeld van evolutietheorie en haar wetenschappelijke en maatschappelijke relevantie.
Op 20 augustus focussen we op de controverse omtrent intelligent design en creationisme.
Op 21 augustus gaan de lezingen over altruïsme, een probleem waarin de evolutietheorie de laatste jaren veel vooruitgang heeft geboekt.